Kako v 3 minutah pospešiti metabolizem, da porabi tudi do 800 kalorij

Kako v 3 minutah pospešiti metabolizem, da porabi tudi do 800 kalorij

Doseči in ohraniti zdravo telesno težo je za mnoge stalni izziv. Medtem ko se tradicionalni pristopi za izgubo kalorij osredotočajo na prehrano in telesno vadbo (kar je, da ne bo pomote, ključnega pomena), se v zadnjih letih pojavlja čedalje več raziskav, ki potrjujejo izgubo velikega števila kalorij zaradi 3 minutne terapije.

Govorimo o krioterapiji. To je tehnika s katero telo izpostavimo izjemno nizkim temperaturam (nekje od -140°C do -160°C).

Krioterapija - Cryo2Klinika

*Opomba

Kljub temu, da je temperatura v komori od -140°C do -160°C, je to t.i. suh mraz, ki ga je veliko lažje zdržati, kot pa vodo z npr. 6 °C. Voda odvaja toploto do 25x hitreje kot zrak oz. plin.

Krioterapija, že znana po svojih številnih koristih, kot je 

  • zmanjšanja videz pomarančne kože
  • zmanjšanje vnetja
  • zmanjšanje opaznosti krčnih žil
  • pospešitev krvnega obtoka

je pridobiva čedalje več raziskav kot metoda za spodbujanje metabolizma. Predvsem postaja bolj privlačna za ljudi, ki si želijo doseči rezultate še hitreje. 

Na katere načine pomaga izgubljati kalorije?

Termični učinek

Izpostavljenost nizkim temperaturam v krioterapiji povzroči termični stres v telesu. To spodbudi reakcijo telesa, imenovano termogeneza, ki je proces proizvajanja toplote v telesu. Da bi ohranili normalno telesno temperaturo, telo porabi energijo v obliki kalorij.

Pospešeno delovanje metabolizma

Krioterapija ima lahko dolgotrajen učinek na metabolizem telesa. Zaradi ekstremno nizkih temperatur se telo odziva z aktiviranjem presnovnih procesov, da bi obnovilo in vzdrževalo normalno delovanje. Ta povečana presnovna aktivnost lahko traja še nekaj ur po seji krioterapije, kar pomeni, da telo še naprej kurijo kalorije tudi po končanem postopku.

Mobilizacija maščobnih celic

Krioterapija lahko spodbuja razgradnjo maščobnih celic. Hladne temperature spodbujajo aktivacijo rjavega maščobnega tkiva, ki je odgovorno za kurjenje maščob in proizvodnjo toplote v telesu. S spodbujanjem tega procesa krioterapija lahko prispeva k izgubi telesne maščobe in zmanjšanju obsega.

Zmanjšanje vnetja

Krioterapija lahko zmanjša vnetje v telesu, kar zna posredno vplivati na metabolizem. Vnetje je povezano s presnovnimi motnjami, kot je odpornost na insulin, ki lahko upočasni metabolizem in povzroči težave pri izgubi teže. Zmanjšanje vnetja s krioterapijo lahko prispeva tudi k izboljšanju telesne sestave.

Preveri akcijo za nove obiskovalce

Kaj se pravzaprav dogaja v telesu?

Zunanja plast kože se ohladi blizu ledišča in v spodnjih plasteh kože se začne pospešeno proizvajati kolagen, ki je eden izmed glavnih gradnikov kože, mišic in kosti.

Po tem ko izstopimo iz komore, se kri obogatena z vsemi snovmi in hormoni, hitro povrne v predele iz katerih se je med terapijo umaknila. To vpliva na žilne stene in splošno prekrvavitev telesa, izboljšata se arterijska in venska preskrba.

Učinek terapije deluje med 5 do 8 ur, naše telo pa v vmesnem času porabi med 500 do 800 kalorij. (Če pa krioterapijo obiskujete redno, lahko učinki trajajo tudi dlje.)

Kdo vse prisega na celotelesno krioterapijo? 

Katere raziskave potrjujejo njene pozitivne učinke? 

Učinke krioterapije potrjuje na več deset raziskav, tukaj pa je samo nekaj izmed njih. 

Katere so razlike med krioterapijo in ledeno vodo?

Razlik med ledeno vodo in krioterapijo je več, a tukaj so 3 glavne.

  1. Krioterapija ima bolj intenzivne hormonalne učinke in sprosti se večja količina noradrenalina. 
  2. Pri krioterapiji ne podhlajamo globljih telesnih tkiv, ampak podhlanimo samo površino kože (kjer so termoreceptorji ali ‘’senzorji za temperaturo’’), saj je to dovolj, da sprožimo vse obrambne mehanizme in pozitivne učinke. To pomeni, da se tudi hitreje ogrejemo in spravimo telo nazaj na normalno delovno temperaturo.
  3. Kljub temu, da je temperatura v komori od -140°C do -160°C, je to t.i. suh mraz, ki ga je veliko lažje zdržati, kot pa vodo z npr. 6 °C. Voda odvaja toploto do 25x hitreje kot zrak oz. plin.

Komu krioterapijo odsvetujemo?

Kaj o nas menijo naše stranke?

Cryo2.si - Krioterapija

Roberta (Cryo Kliniko obiskuje 4 leta)

Krio sem začela prakticirati že pred leti. Prvič sem šla samo "mal pogledat". Brala sem o pozitivnih učinkih krio komore na imunski sistem, na sklepe, kožo, predvsem pa me je, kot osebo, ki že ob najmanjšem mrazu postane velika tečnoba, ki je ni za prenašat, zanimalo, ali bom zdržala. Izziv torej. Izziv, ki je postal moja strast. A zakaj? Zato, ker me napolni z energijo, vsakič posebej odžene utrujenost in navda z veseljem do življenja. Da o pozitivnih učinkih na telo ne govorim. Ne verjamete? Pridite "sam mal pogledat", pa boste videli 😀.

Tadeja - Cryo2.si Klinika

Tadeja (Cryo Kliniko obiskuje ∼ 18 mesecev)

Cryoterapijo obiskujem že leto in in pol in sem izredno zadovoljna. Poleg tega, da sem v prvem mesecu ozdravila staro mišično poškodbo se je tudi regeneracijski čas občutno zmanjšal. V tem času nisem niti kihnila! Dnevi, ko obiščem cryo pa so tudi sicer bolj polni elana. Vzdujše je prijetno in domače, tako, da čas včasih še prehitro mine.

Video kotiček

Ob prvem obisku pri nas lahko izkoristite posebno ponudbo

Najbolj popularno

Najvišji popust

1x krioterapija

Redna cena: 45€

3x krioterapija

Redna cena: 135€ 

BONUS: 

3x limfna drenaža (78€)

10x krioterapija

Redna cena: 450€ 

BONUS:

5x limfna drenaža (136€)

Popust: 13€

Popust: 88€

Popust: 266€

Redna cena: 4̶5̶€

Akcija za nove obiskovalce: 32€

Redna cena paketa: 2̶1̶3̶€

Akcija za nove obiskovalce: 125€

Redna cena paketa: 5̶8̶6̶€

Akcija za nove obiskovalce: 320€

Ob prvem obisku pri nas lahko izkoristite posebno ponudbo

1x krioterapija

Redna cena: 45€

Popust: 13€

Akcija za nove obiskovalce: 32€

Najbolj popularno

3x krioterapija

Redna cena: 135€

BONUS: 

3x limfna drenaža (78€)

Popust: 88€

Redna cena paketa: 2̶1̶3̶€

Akcija za nove obiskovalce: 125€

Najvišji popust

10x krioterapija

Redna cena: 450€

BONUS: 

5x limfna drenaža (136€)

Popust: 266€

Redna cena paketa: 5̶8̶6̶€

Akcija za nove obiskovalce: 320€

Kaj o nas menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja in odgovori

Ob prvem obisku izpolnite izjavo o kontraindikacijah. Mi vam razložimo postopek krioterapije in pokažemo garderobo, kjer se preoblečete do spodnjega perila, obujete nogavice in copate ter kopalni plašč (vse stvari dobite pri nas). Na isti termin je naročenih več ljudi, zato v krio komoro vstopate posamično en za drugim. Po končanem tretmaju pa se lahko pogrejete še ob čaju in piškotih.

S seboj ne potrebujete ničesar. Pri nas dobite kopalni plašč, nogavice in copate. V krio komoro vstopite v spodnjem perilu in copatih.

Sama terapija traja samo 3 minute. Ker pa bo to za vas prvi obisk, vse skupaj traja približno 15/20 minut, saj vam še razložimo postopek in izpolnite izjavo o kontraindikacija. Po terapiji pa se lahko pogrejete tudi ob čaju in piškotih.

Za najbolj optimalen učinek krioterapije je priporočljiv obisk 2x tedensko, čez celo leto.

V primerjavi z mrzlim tušem je krioterapijo veliko lažje prenašati. Saj je mraz v suhi obliki in je občutek na koži drugačen. Med samo terapijo pa je ves čas z vami oseba, ki vodi terapije, se z vami pogovarja in vam na ta način preusmeri pozornost. Tako čas mine hitreje.

Ne. Krioterapija je popolnoma varna, če nimate kontraindikacij. V krio komori je tudi možen izhod kadarkoli med terapijo, saj si lahko sami odprete vrata in izstopite.

Pred kliniko je urejeno parkirišče za zapornico, 30 minut je gratis, kar je tudi dovolj za obisk terapije.

KJE SE NAHAJAMO?  

CRYO2 KLINIKA

Barjanska cesta 56

1000 Ljubljana

KJE SE NAHAJAMO?  

CRYO2 KLINIKA

Barjanska cesta 56

1000 Ljubljana