Kako upočasniti staranje telesa s terapijo 100% kisika?

Kako upočasniti staranje telesa s terapijo 100% kisika?

Staranje je naraven proces, s katerim je soočen vsak od nas. Zagotovo pa je želja vsakega od nas ohraniti vitalnost, zdravje telesa ali mladosten videz kar se da dolgo.

V iskanju načinov za upočasnitev staranja se pojavljajo različne terapije in pristopi. Eden od najbolj zanimivih in tudi učinkovitih pristopov je Hiperbarična kisikova terapija (HBOT).

Hiperbarična komora - Cryo2.si

*Opomba

*Hiperbarična kisikova terapija je že sama po sebi znana kot ena izmed najboljših oblik vspodbujanja in pospeševanja celjenja. Preko nje namreč vdihavamo 100% kisik (namesto običajnega 21%) pod 2x večjim tlakom in s tem dobimo v telo približno 9x večjo količino kisika, ki optimizira delovanje celic vseh tkiv v telesu.

Kako hiperbarična kisikova terapija vpliva na upočasnitev staranja?

  1. Dovaja kisik v celice

S starostjo se zmanjšuje sposobnost, da telo učinkovito dovaja kisik v celice. Povišani tlak in koncentriran kisik v Hiperbarični komori omogočata, da se v krvno plazmo raztopi več kisika. Ker s kisikom nasičimo krvno plazmo, dovedemo kisik v zadnje kotičke telesa, kar je še posebaj pomembno za slabše prekrvavljene dele.

2. Spodbuja tvorbo kolagena

HBOT spodbuja tvorbo kolagena in povečuje proizvodnjo faktorjev rasti. Je ključna strukturna beljakovina, ki je odgovorna tako za elastičnost in trdnost kože, hrustanca in vezivnega tkiva. To pomeni, da ob dovajanju kisika pripomore k izboljšanju elastičnosti kože, zmanjšanju gubic in znakov staranja. HBOT spodbuja obnovo in regeneracijo celic, kar prispeva k pomlajevanju telesa.

3. Ima antioksidativne učinke

Kisikova terapija ima močan antioksidativni učinek. Kisik v tem primeru deluje kot antioksidant in pomaga nevtralizirati proste radikale v telesu. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki povzročajo oksidativni stres in poškodbe celic ter so povezani s staranjem in razvojem bolezni. HBOT lahko zmanjša negativne učinke prostih radikalov, kar pomaga ohranjati zdrave celice in tkiva ter upočasnjuje proces staranja.

4. Izboljšuje koncentracijo in spomin

Kisikova terapija pripomore tudi k izboljšanju mentalnih in motoričnih sposobnosti (spomina in koncentracije). Znanstvene raziskave so pokazale, da lahko HBOT povzroči pomembne izboljšave kognitivnega delovanja pri zdravih starejših. Glavne izboljšane domene poleg globalnih kognitivnih funkcij vključujejo pozornost, hitrost obdelave informacij in izvršilne funkcije. V tej raziskavi je skupina, ki je sodelovala imela bistveno izboljšano prekrvavitev možganov.

5. Povečuje količino matičnih celic

Raziskave so pokazale, da HBOT poveča količino matičnih celic v obtoku. Povečana koncentracije kisika v telesu v kostnem mozgu spodbudi procese, ki izločijo večje količine matičnih celic v krvni obtok.

Kaj hiperbarični kisikovi terapiji menijo naše stranke?

Gašper

Od nekdaj si težko predstavljam dan brez intenzivnega treninga v fitnesu. Z leti pa je to postal problem, saj kljub optimizirani prehrani ter vmesnemu počitku in spanju moja regeneracija ni bila več taka kot včasih. Prijatelj mi je predlagal, da v ta namen preizkusim kisikovo komoro. Preden preizkušam nove stvari, rad preučim znanstveno ozadje in potencialne učinke na telo. Ob branju literature me je presenetilo, da za uporabo kisikove komore pri regeneraciji nisem slišal že prej. Še bolj pa so me presenetili vsi drugi pozitivni učinki na telo. Od prvega obiska dalje mi je postalo jasno, da bo komora moja redna praksa. Tako de več kot leto dni uporabljam kisikovo terapijo enkrat tedensko z vmesnimi cikli pogostejših obiskov. Priporočam jo vsem, ki kaj dajo na svoje zdravje in kakovost življenja.

Zaradi aktivnega udejstvovanja v alpinizmu že dolga leta z veseljem obiskujem Krio Kliniko, kjer me vedno sprejmejo z dobro voljo in nasmehom, ter svojimi profesionalnimi storitvami (krio savno in hiperbarično komoro) skrbijo za uspešno in hitrejšo regeneracijo med treningi in aktivnostmi.

Aljoša
Aljoša

Zaradi aktivnega udejstvovanja v alpinizmu že dolga leta z veseljem obiskujem Krio Kliniko, kjer me vedno sprejmejo z dobro voljo in nasmehom, ter svojimi profesionalnimi storitvami (krio savno in hiperbarično komoro) skrbijo za uspešno in hitrejšo regeneracijo med treningi in aktivnostmi.

Staša

Za kisikovo komoro sem se odločila po poškodbi kolena – pretrgana sprednja križna vez in poškodovan meniskus. To so tkiva, do katerih kisik zaradi slabše prekrvavitve težje dostopa. Prebrala sem, da kisikova komora pospeši prekrvavitev, zato je celjenje hitrejše, manj je tudi vnetja in s tem otekanja. Pri tovrstni operaciji kolena je rehabilitacija zelo zahtevna in dolgotrajna, kar najboljša regeneracija po fizioterapiji in ostalih vajah pa je ključnega pomena. Pred operacijo sem kisikovo komoro cca dva meseca uporabljala enkrat tedensko, tri dni pred in po posegu pa vsak dan. Sedaj jo ponovno uporabljam enkrat do dvakrat tedensko in sem zelo zadovoljna z učinkom. Veliko je slišati tudi o “anti-age” učinku kisikove terapije, kar je poleg vsega omenjenega zame še dodaten plus.  

Mesec julij: Extra počutje po Extra cenah

Najbolj popularno

Najvišji popust

1x kisikova terapija

Redna cena: 95€

3x kisikova terapija

Redna cena: 285€ 

BONUS: 

3x krioterapija (135€)

10x  kisikova terapija

Redna cena: 950€ 

BONUS:

5x krioterapija (225€)

Popust: 10€

Popust: 165€

Popust: 385€

Stara cena: 9̶5̶€

Trenutna akcijska cena: 85€

Stara cena paketa: 4̶2̶0̶€

Trenutna akcijska cena: 225€

Stara cena paketa: 1̶1̶7̶5̶€

Trenutna cena: 790€

Mesec julij: Extra počutje po Extra cenah

1x kisikova terapija

Redna cena: 95€

Popust: 10€

Stara cena paketa: 9̶5̶€

Trenutna akcijska cena: 85€

Najbolj popularno

3x kisikova terapija

Redna cena: 285€

BONUS: 

3x krioterapija (135€)

Popust: 165€

Stara cena paketa: 4̶2̶0̶€

Trenutna akcijska cena: 225€

Najvišji popust

10x krioterapija

Redna cena: 950€

BONUS: 

5x krioterapija (225€)

Popust: 385€

Stara cena paketa: 1̶1̶7̶5̶€

Trenutna akcijska cena: 790€

Kdo vse prisega na hiperbarično kisikovo terapijo

Komu hiperbarično kisikovo terapijo odsvetujemo?

Odsvetujemo jo ljudem, ki imajo: 

*V Krio Kliniki ne postavljamo zdravstvenih diagnoz, nismo zdravniki in ne diagnosticiramo bolezni. Lahko vam pomagamo uskladiti primerno rešitev za vas, vendar ne predpisujemo načinov zdravljenja.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Pogosta vprašanja in odgovori

Terapija traja približno 90 minut, vendar dolžino prilagodimo vašim specifičnim potrebam. Za prvi obisk priporočamo, da si rezervirate 2h, saj vam pred tem razložimo še celoten postopek ter izpolnite izjavo o kontraindikacijah.

Odvisno od vašega počutja in stanja. Za prvi obisk pri nas priporočamo, da naredite vsaj 3 zaporedne terapije v 3 dneh, saj se terapije med seboj akumulirajo in tako bolje delujejo. Če imate določeno poškodbo / stanje pa priporočamo vsaj 10 zaporednih terapij.

Ob prvem obisku najprej izpolnite izjavo o kontraindikacijah, potem se pogovorimo o vaših težavah in želja ter vam razložimo postopek.

 

Pred terapijo se preoblečete v bombažna oblačila, odstranite nakit in vse elektronske naprave (telefon, ura,..). V komori prvih 10 minut izenačujete pritisk. Ko dosežemo željen  pritisk lahko počivate ali spite. Možno pa je tudi gledanje filma (ekran vam postavimo čez okence). Skozi celotno terapijo je ob vas oseba, ki nadzoruje potek.

Na dan terapije je priporočljivo piti več tekočine, da je telo bolj hidrirano. Če ste kadilec, 3h pred in 3h po terapiji ni priporočljivo kaditi, saj drugače terapija ni učinkovita (še bolje je če na dan terapije sploh ne kadite). 

Če imate strah pred zaprtimi prostori ali/in težave z izenačevanjem pritiska v ušesih, nas o tem obvestite, da se skupaj posvetujemo.

Celotna naprava je narejena in vzdrževana v skladu z EN ISO 13485:2016 standardi za medicinske naprave in celotni sistem ima EU MDD 93/42/EEC certifikat in status medicinske naprave. To seveda vključuje raven čistost in kvalitete kisika.

Komore se med seboj lahko razlikujejo, najbolj pomembno pa je kakšen tlak doseže komora. Terapevtski učinek je, če komora doseže tlak med 1,6 bar do 2,0 bar ali več. Za optimalno količino kisika v telesu pa ni nujno boljši višji tlak. To je odvisno od stanja in težave, ki jo ima oseba (npr. za nekatere nevrološke težave, so raziskave pokazale boljšo učinkovitost pri nižjem tlaku (1,6 bar)).

Hiperbarična kisikova terapija deluje zelo subtilno. Možno je, da po prvi terapiji sploh ne boste čutili kakršnekoli razlike, vendar se v telesu dogaja proces. Normalno je tudi, če boste po terapiji imeli več energije ali pa boste bolj utrujeni. Vsako telo se odziva na svoj način.

KJE SE NAHAJAMO?  

CRYO2 KLINIKA

Barjanska cesta 56

1000 Ljubljana

KJE SE NAHAJAMO?  

CRYO2 KLINIKA

Barjanska cesta 56

1000 Ljubljana